Svar på skrivelse till Banverket.

Hej här är svaret från banverket på vår skrivelse.
MVH Nils-Eric


Subject:
VB: Var finns planerna för upprustning av Marieholms banan?


Tack för ditt mejl angående den så kallade Marieholmsbanan. Banverket är i full gång med att - på regeringens uppdrag - genomföra en långsiktig plan för infrastruktur avseende åren 2010-2021. Vi gör detta arbete tillsammans med Vägverket, eftersom planen ska innehålla åtgärder för alla transportslag. Önskemålen om nya projekt runt om i landet är flera och tyvärr kommer pengarna inte räcka till alla projekt.


När det gäller Skåne så är behovet av ny spårinfrastruktur fram till år 2020 11 miljarder enligt Skånetrafiken. Det är ungefär den summan vi har att räkna med för nya projekt - fast för hela Sverige! Banverket har genomfört en idéstudie avseende Marieholmsbanan så vi vet nu vilka åtgärder som behövs och vad de kostar.


De argument som du framhåller har vi också kommit fram till, men tyvärr finns det många projekt i landet som också visar positiv samhällsnytta. I månadsskiftet mars/april har vi vårt första förslag klart och i september ska vi lämna vårt förslag till plan 2010-2021 till regeringen.


Med vänlig hälsning

Jens Möller
Banverket             

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback