Räddningstjänsten Syd mm.

Hej, det var längesedan någon skrev på bloggen. Det har kanske inte varit så mycket nytt att berätta om, men det har det trots allt. Vi har ju fått väg 17 utanför samhället, trafikmässigt är det som söndag var dag. Men vi har ju en del som tror att vägen är en rallybana, jag upplever det som att en hel del inte tar någon hänsyn till fartgränserna och trots dålig sikt kör både 70 ,80 och 90 km/tim. Vi får väl på vår kommun så att det byggs farthinder på vägen dock inte några vägbulor vi har fått nog av bumpljud.

Marieholmare ni glömmer väl inte våra affärer i samhället, nu när vägen går utanför minskar deras kundunderlag. Tänk efter att rent miljömässigt och troligen även ekonomiskt är det inte lönt att köra någon längre sträcka för att handla, så utnyttja de lokala handlarna så vi kan ha kvar dem i byn.

Brandkåren, mitt förtroende för Räddningstjänsten Syd är inte särskilt stort- nu skall man spara in en massa miljoner. Vem kommer detta att drabba jo framför allt byar typ Marieholm som redan idag har en lång insatstid, det kommer troligen ingen brandkår kvällar och nätter förrän minst en halvtimme gått. Är det lönt att ringa 112? Skall vi istället först larma vår egen frivilliga brandkår, om de hade ett mobilnummer som vi alltid kunde ringa och den som för tillfället hade jouren tog emot samtalet och sedan skickade ett grupp SMS till sina kollegor. Efter den lokala larmningen kan vi larma ut på 112.

Många tankar hälsningar Nils-Eric