Nattbad på Marieholmsbadet

Hej, vi hade ett möte på Marieholmsbadet om Nattbadning. Vi som deltog var Byaföreningen, Nattvandrarna och Personal från Badet. Nattbadning har förekommit på badet troligen sedan det startade det har setts av allmänheten som ett pojkstreck relativt harmlöst. Det var det kanske förr innan bassängen täcktes av en isolerande duk, duken är en isolering och ett skydd för löv mm. utan duken sjunker temperaturen ca 2 grader på natten. En olycka inträffade nyligen i en Norrlands stad Umeå tror jag, en 19 årig yngling fastnade under duken och omkom. Vi fick den uppfattningen att om en liknande olycka eller tillbud inträffade i Marieholm skulle det vara svårt för oss att få ha kvar vårat bad.

En annan sak som kostar massor med pengar är reparation av stängsel, man klipper upp stängslet med en tång. Har någon provat att reparera en sådan skada? Det tar ganska lång tid att göra det och den tiden finns inte hos den normala personalen utan det får ske med inhyrd personal a 300-500 kr/timme plus material och körning, vi får betala det via kommunal skatten. Att ta sig in på badet efter att det är stängt innebär en kriminell handling som heter olaga intrång och kan innebära böter eller i värsta fall frihetsberövande.


Jag vädjar till alla vi måste få ett slut på denna dåliga tradition i Marieholm, sprid detta budskap och föräldrar, ungdomsledare och idrottsledare ta 5 min och tala med barnen om detta. Om det inte får ett slut kanske badet stängs.

 

Med vänlig hälsning Nils-Eric


Inställt

Midsommarfirandet kunde ju ha börjat bättre, regnet har visst ingen tendens att sluta. Vi har talat med Klippans Folkdanslag och beslutat att ställa in årets midommarfirande i Sundeliusparken.
Men Sven och jag har rest en majstång så om ni vill kan ni själva dansa runt stången. Vi var bara två som gjorde detta och det regnade hela tiden så stången ser kanske lite torftig ut, (vi skippade kransarna).
Vi önskar alla Marieholmare en glad och god midsommar.

Nils-Eric och Sven

Biblioteket

Hej jag var på informationsmöte nu i Torsdags angående en eventuell flytt av vårt bibliotek till Marieskolan. Jag var där med några andra bybor tyvärr var det inte så välbesökt möte, kanske för att det kolliderade med något annat möte om fritidsgård. Vi fick information att biblioteket inte bara skulle tryckas in i befintliga lokaler utan det skulle bli en ganska rejäl tillbyggnad 250 kvm varav ca 200 skulle vara tillgängliga för biblioteket. Lokalen skall inhysas i skolans syslöjdsal mm. och byggas ut österut. Tillträde till lokalen skall ske som idag till skolans matsal.


Jag tog några foton av ritningarna, om beslut fattas om att denna utbyggnad är ok kan flytten av biblioteket påbörjas 2009. Där är ju många olika uppfattningar om vad som är bra eller dåligt med detta förslag. Jag tycker att förslaget är bra vi får ett bibliotek som väl motsvarar befintliga, det kommer att kunna användas av skolan. Jag tror att risken för nedläggning till bokbuss minskar. Befinlig lokal för bibliotek, vad händer med den? Vi kunde inte få svar på detta eftersom det var folk från kultur och fritid som informerade oss. Vi får väl kämpa för att den blir kvar som byahus möteslokal eller annat, den är ju handikappanpassad.

Marieholms Byaförening 20 år

Hej, ja då har vi firat att Byaföreningen funnits i 20 år. Vi firade tillsamans med MIS som samtidigt firade att Åvallen funnits i 50 år. Börje Gustafsson höll tal för MIS och Sven Månsson höll ett tal för Byaföreningens räkning. Vädret var sisådär i början men det blev en fin avslutning på firandet. Det var en ganska bra uppslutning av besökande speciellt lockade  trollkarlen de minsta barnen och en del vuxna, han var helt enkelt fantastisk.
image26

Vi hade även utlottning på melemslotteriet och det utföll enligt nedan:
  1. Första pris presentkort 3000:- på Winbergs Resebyrå, Ann-Catrine Hellman
  2. Andra pris presentkort 1500:- på Winbergs Resebyrå, Ingvar Larsson
  3. Tredje pris presentkort 500:- på ICA Mathuset, Elisabeth Han
  4. Fjärde pris presentkort 500:- på Hydro i Marieholm, Kjell-Arne Lindell
  5. Femte pris presentkort på ICA Mathuset, Stefan Andersson
Vi gratulerar till vinsterna.

Nils-Eric