Laddran ett projekt i Marieholm

Laddran är, som säkert de flesta redan vet, ett område vid ån (ungefär söder om macken)!

Marken här är inte lämpad för att bebygga, men skulle däremot kunna användas för fritid och rekreation.

Byaföreningen vill därför gärna arbeta för att förverkliga en gammal idé om att skapa gångstigar och dammar till glädje för bybor och gäster som vill "ut i naturen". Samtidigt bidrar grönområdet till att främja en bra miljö för djur och växter. Ett förslag hur det skulle kunna se ut finns redan.

.

Närheten till samhället gör att många kan utnyttja området utan att behöva ha tillång till bil eller annat transportmedel.


För att Laddran ska bli en tillgång för Marieholm, fordras emellertid såväl  tid som pengar. Vi har tänkt oss att ansöka om bidrag från Leader MittSkåne * ,men  det krävs att såväl ideella krafter som privata näringsidkare bidrar. Kommunen kan då bidra med en del av pengarna. Vi hoppas kunna hitta finansiärer och kommer i bästa fall vara klara så att vi kan skicka in projektansökan i början av 2009.


Kanske finns det någon som har fler idéer om vad vi skulle kunna göra?  

 *Leader MittSkåne är en ideell förening med uppgift att utveckla och stärka landsbygden. Verksamheten finansieras både genom insatser från ideella krafter, privata näringsidkare och kommunerna Eslöv, Höör och Hörby. Till detta kommer EU-finansiering inom Landsbygdsprogrammet.  


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress:

URL:

Kommentar:

Trackback